Hari Makanan Lembik Sedunia

| |
hikhikhik..ntah hape2 ntah tajuk tuh..sabtu tuh acik aku yg duk shah alam ni,mama adik aku nk ajar aku cara uat trifle..dlu dia la uatkan tuk majlis kawen aku..tp masa tu aku xmkn..lupe pun ye..malu pun ye..last2 abih..so aku kuar la gi beli bahan2 dia..antaranya swiss roll,serbuk agar2 kristal,fruit cocktail,susu..tepung kastard n gula mmg da sedia ade..

ni la rupanya,tp adunan sedikit lembik acik aku ckp..tp ttp abih jgk..cara2 sediakan aku lupe..t aku gtau blk dlm entry lain..

ptg lak giliran aku lak jg cikgu..sorang acik aku yg duk kemasik,nk blaja uat dadih..dgn tepung yg mmg sengaja di beli lbh,kami uat lak dadih..tp sori la pink lg..ari khamis tuh aku beli 2,jagung n bandung..mmg aku nk cadangkan tuk org ramai ni la..ptg khamis aku uat perisa jagung,so yg tggl hanya lah bandung..tu pun kejap je abih..mmg laku la..harus kena meniaga pas ni ngan adik2 aku..untung acik lagu nih..^_^

pic sedia ade

malam lak uat caramel..guna serbuk segera sajork..mudah dan ringkas..jgk laku..mmg harus la aku meniaga ngan dorang pas ni..hikhikhik


uat masa nih taruk pic dlu..t sng2 aku akan asingkan tuk segala masakan aku skali ngan resepi dlm blog 1 lg..blog tuh masih baru..tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..ntah bila aku xpasti bergantung atas kerajinan aku..^_^

Tiada ulasan:

[ .:safashasyahu:. © 2009 ]
[ Designed by وان ][ Powered by Blogger ]

[ Top ]
[ Home ]